Enkele feiten over de Cortenstaal BBQ.
Met een barbecue van cortenstaal kies je voor een bijzonder duurzaam en stijlvol model dat je verrast met talloze voordelen:

1. Uniek ontwerp
Het ontwerp maakt het ongelooflijk veelzijdig. De vuurschaal heeft een brede, platte rand, die tevens dienst doet als zeer efficiënte kookruimte. De temperatuur gaat vanuit het midden naar de rand waardoor één kookplaat meerdere kooktemperaturen heeft.
2. Grote kookruimte
De bakplaat met een dikte van 10 mm is verkrijgbaar met een diameter van 100 cm of 85 cm. De plaat wordt door het houtvuur verwarmd tot ongeveer 300˚C (houtskool kan ook maar dat ziet er niet mooi uit aangezien er geen vlammen zijn). Doe wat olie op de bakplaat en begin met koken. Het heeft een zeer groot kookoppervlak: een plaat met een diameter van 100 cm maakt het mogelijk om voor 20 tot 30 personen te koken.
3. Langdurig
Cortenstaal (handelsnaam COR-TEN-staal) is een weerbestendig constructiestaal, een soort duurzaam materiaal dat nauwelijks onderhoud nodig heeft. De dichte barrièrelaag hecht sulfaten of fosfaten stevig aan het oppervlak door verwering, onder de eigenlijke roestlaag, die het stalen onderdeel beschermt tegen verdere corrosie.
4. Gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk schoon te maken
In tegenstelling tot andere buitenfornuizen is de cortenstalen barbecue zeer eenvoudig schoon te maken en vrijwel onderhoudsvrij. Etensresten en overtollige olie kunnen zo het vuur in. De bakplaat is eenvoudig schoon te maken met een spatel. Veeg het eenvoudig af met een vochtige doek en je grill en bakplaat zijn weer klaar voor gebruik.
5. Eenvoudig te installeren, gemakkelijk te verplaatsen
Dankzij het driedelige modulaire ontwerp is de cortenstaal bbq eenvoudig te verplaatsen en te installeren. De 3 delen waaronder: kookplaat, vuurschaal en onderstel, die afzonderlijk kunnen worden opgetild en verplaatst. De platte vuurschaal heeft een opening voor de gemakkelijke afvoer van regenwater.